Under huden

Beskrivelse
Anmeldelser

Under huden

En ungdomsforestilling om døden, sorgen og savnet

I Danmark har vi næsten ingen rituelle handlinger forbundet med døden ud over folkekirkens bisættelser og begravelser. Vi har ingen sørgeperiode, ingen sorte hatte og knapt et sprog. Intet der fortæller, at her er et menneske i sorg. ”Jeg kondolerer”, er ofte det tætteste, vi kommer på at tale sammen. Døden er et tabu, og sorgen skal vi helst komme hurtigt over, så vi kan komme videre. Men døden er en del af livet og sorgen en proces, der forandrer én for altid.

Under huden følger tre venner, som får døden, sorgen og savnet tæt ind på livet, da Freja mister sin mor. Vi kommer ind under huden på de unge og de voksne omkring dem og bliver klogere på, hvordan vi kan handle over for en elev, et familiemedlem eller en ven i sorg.

55.232 danskere døde i 2018. Det er uomgængeligt, at døden før eller siden river hver enkelt af os ud af livet og gør os selv og dem vi elsker til en del af statistikken. Alligevel er døden, sorgen og savnet et af de største tabuer i Danmark. Vi ved ikke, hvordan vi skal handle over for en ven, elev eller familiemedlem, der har døden inde på livet, men det kan vi blive bedre til.
Derfor har MÆRKVÆRK skabt ungdomsforestillingen »under huden« til dig og din klasse. Forestillingen er blevet til i tæt samarbejde med unge og med afsæt i, hvordan unge tænker og har det med døden, sorgen og savnet. Det er vores ønske, at teateroplevelsen rammer ned i de unges liv og gør samtalen og det at række ud til hinanden lettere.

Under huden vil have os til at være sammen og række ud, når nogen dør.

 

Varighed ca. 60 minutter uden pause
Anbefales fra 15 år
Gæstespil af Mærkværk
Forestillingen kan også bookes som skoleforestilling via Teater Nordkrafts Bookingportal HER

Pressen skriver...

Martin Lytje, Ph.D., Lektor, Institut for krisepsykologi, Universitet i Bergen
“Teater har dermed et unikt potentiale til at kaste lys på svære følelser og tanker, der følger med et tab og skabe større genkendelse og åbenhed blandt den unges omgangskreds. Det kan hjælpe venner med at reflektere over, hvad det vil sige at være en god støtte og mindske berøringsangsten i mødet med sorgramte.”
teateravisen.dk, Morten Hede
“Der er tale om en særdeles intens forestilling, som fra første øjeblik griber publikum. […] fordi det er et væsentligt og interessant emne, som vi straks mærker et grundlæggende behov for at få sat ord på.”
Michael Svennevig, Ørkendrømme
“teateravisen.dk / Morten Hede”
Rosa Bendsen, mistede sin bonusfar, da hun var 12 år
“Jeg synes, det er vigtigt, at unge ser det her teater om døden, fordi det kan være med til at bryde det tabu, der er og gøre det mere almindeligt, at vi taler om de ting, der er svære i livet.”

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft - Gæstespil af Mærkværk
 • Spilleperiode
  4.
  Oktober -
  8.
  Oktober
  2021
 • Tider
  Flere spilletider
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  100-205 kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Medvirkende

Ane Helene Hovby, Casper Sloth, Anne Gry Henningsen

Bagom
Instruktør
Maria Kjærgaard-Sunesen
Scenograf
Mona Møller Schmidt
Assistent
Signe Regitze Berg
Dramatiker
Julie Petrine Glargaard & Holdet
Komponist & Lydkulisse
Klaus Risager
Lysdesigner
Martin Danielsen
Bygger
Søren Romer
Producent
Karoline Michelsen
PR, presse og turnésalg
Janne Hovmand Storm
Fotograf
Per Morten Abrahamsen
Grafiker
Robin Neil Hart

Per Morten Abrahamsen