Tvind – The Musical

Beskrivelse
Anmeldelser

Tvind – The Musical

En fortælling om en tid, hvor fællesskabet fyldte for meget, til en tid hvor fællesskabet fylder for lidt.

For 50 år siden, købte en flok unge mennesker en gammel bus. De ville ændre verden og spørgsmålet er om det lykkedes?

Året er 1972 – USA’s præsident, Richard Nixon, besøger Kina og møder Mao Zedong. Mogens Glistrup stifter Fremskridtspartiet. Roskilde Universitetscenter (RUC) åbner. Anker Jørgensen bliver statsminister; Danmark siger ”JA” til EF; Bowie udgiver Ziggy Stardust, og i biograferne har den første Godfather-film verdenspremiere …

I årene inden har Mogens Amdi Petersen startet Den Rejsende Højskole og samme år Det Nødvendige Seminarium, der senere skal blive til det verdensomspændende imperium, Tvind.

70’erne var en tid med systemændringer, tankeeksperimenter, nye undervisningsformer – en udfordring til det etablerede samfund og opfordring til radikale ændringer. Tvind var et socialt projekt i en tid, hvor man sagde Os, Vi, Sammen, i stedet for Mig, Mig, Mig. Hvor individet kun var det nødvendige tandhjul i fællesskabets maskine.

Forestillingen er ikke en dokumentarisk gennemgang af Tvinds historie med Amdi i hovedrollen. Det er heller ikke en musical i gængs forstand, men historien om en gruppe mennesker og deres udvikling i Tvind, individuelt og sammen, krydret med et udvalg af tidens politiske (slag)sange.

Vi følger en gruppe stærke individer fra den spæde start i 70’erne og op til midt 90’erne, hvor Tvind kommer i alvorlig modvind. Vi møder ”Bannerføreren og ideologen”, der knækker. ”Den stædige”, som forbliver stærk i troen. ”Talentet”, der forråder sig selv. ”Organisatoren”, der møder kærligheden, og ”Kvinden”, der mister den.

Ny dansk dramatik – for fuld musik – af Andreas Garfield.

Varighed, ca. 120 minutter incl. pause.
Forestillingen udbydes som skoleforestilling, læs mere om pris og booking for skoler HER

 

Pressen skriver...

JP, Henrik Lyding
Kulturkupeen, Ulla Strømberg
ZQ28.dk
Kulturkongen
Forbrugermania.dk Thor Kidmose
Berlingske Tidende, Jakob Steen Olsen
CPH Culture, Michael Søby
Magasinet KBH
Morten Buckhøj
“Tvind – the musical har en ferm jordnærhed og en skummel illusion over sit kunstneriske udtryk, som overbeviser. Teksten er en skarptskåren og herligt fri satirecollage, og personerne er fiktive Tvind-medlemmer i perioden 1972-1997”
Fred. Borg Amts Avis, Knud Cornelius
“Med aktuel politisk opmærksomhed har Teater V i Valby taget fat på at portrættere Tvind-imperiet, der blev grundlagt for netop 50 år siden.”

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft - Gæstespil fra Teater V
 • Spilleperiode
  3.
  November -
  5.
  November
  2020
 • Tider
  19:30
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  100-205 kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Medvirkende

Iben Dorner, Rikke Bilde, Sune Kofoed, Martin Bo Lindsten, Margit Watt-Boolsen og Sune Skuldbøl Vraa

Fotograf: Daniel Buchwald