Nordkraft

Nordkraft

Nordkraft the Opera

Opera baseret på Jakob Ejersbos roman, Nordkraft.

Operaen er nykomponeret og får urpremiere under Aalborg Operafestival. Forestillingen går helt nye veje i forsøget på at indfange den fængslende atmosfære og det heftige følelsesliv i Jakob Ejersbos nyklassiker.

Mange kender allerede til ”Nordkraft” og bogens dystre Aalborg-univers – en vindblæst underverden, der myldrer med narkomaner, desperadoer og skæve eksistenser. Når Jakob Ejersbos litterære nyklassiker denne sensommer springer ud som opera, får fortællingen en ekstra dimension. Der bliver skruet ned for det genkendelige og op for det udforskende.
For hvordan lyder et misbrug egentlig?
Hvordan gengives den emotionelle klangbund, som indrammer narkomani og følelsen af ikke at passe ind?

Det er netop det, som komponist Signe Lykke, scenograf Christian Albrechtsen, instruktør Anja Behrens og Copenhagen Opera Festival prøver at få skovlen under med et nyskabende og radikalt anderledes greb.

”Nordkraft som opera bliver ikke et gensyn, for vi er slet ikke ude på at fortælle den samme historie, som rigtig mange kender så godt i forvejen. I stedet sætter vi fokus på den emotionelle kraft – på den menneskelige afgrund og den betingelsesløse kærlighed – som bogen også rummer, og Ejersbo beskrev så skånselsløst,” forklarer Anja Behrens.

Operaen er initieret og produceret af Copenhagen Opera Festival og har været undervejs siden 2016.
Den får verdenspremiere under Aalborg Operafestival, som i år har 20 års jubilæum. Verdenspremieren foregår – selvfølgelig – i Teater Nordkraft, der har til huse i det gamle kraftværk, som oprindeligt lagde navn til Jakob Ejersbos roman.

Varighed: 3 akter i alt 3 timer incl. 2 pauser.

Billetpris: 350 kr. – Særpris for Årskortholdere og unge under 25 år 290. kr.

NB: Der er forhøjet løssalgspris ved Nordkraft og dette arrangement er IKKE inkluderet som en forestilling der kan købes billetter til for 0 kr. med Årskort.

Nordkraft er bestilt og produceret af Copenhagen Opera Festival. Uropførelsen er arrangeret af Aalborg Operafestival i samarbejde med Teater Nordkraft og Copenhagen Opera Festival.

Forestillingen gennemføres med støtte fra Statens Kunstfond, Bikubenfonden og Det Obelske Familiefond.

Aalborg Operafestival - logo

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft & Aalborg Operafestival
 • Spilleperiode
  7.
  August -
  8.
  August
  2021
 • Tider
  20:00 og 15:00
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  350 kr. Særpris for Årskortholdere og unge under 25 år 290 kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Sangere

Nana Bugge Rasmussen, David Kragh Danving, Daniel Carlsson, Valdemar Villadsen, Nils Gustén, Gitta-Maria Sjöberg, Sophie Haagen, Cassandra Lemoine, Steffen Bruun, Morten Thunbo, Noora Hannula, Marluze da Cruz, Ars Nova Copenhagen, musikere fra Copenhagen Phil – Hele Sjællands Symfoniorkester, Halvcirkel og Copenhagen Opera Festival

Bagom
Komponist
Signe Lykke
Librettist
Nila Parly
Instruktør
Anja Behrens
Dirigent
Jakob Hultberg
Scenografi og kostumedesign
Christian Albrechtsen
Lysdesign
Mikael Sylvest

Søren Meisner