Nordkraft the opera

Nordkraft the opera

Jakob Ejersbos Nordkraft som opera!

Operaen er nykomponeret og får urpremiere under Aalborg Operafestival. Forestillingen går helt nye veje i forsøget på at indfange den fængslende atmosfære og det heftige følelsesliv i Jakob Ejersbos nyklassiker.

Mange kender allerede til ”Nordkraft” og bogens dystre Aalborg-univers – en vindblæst underverden, der myldrer med narkomaner, desperadoer og skæve eksistenser.
Når Jakob Ejersbos litterære nyklassiker denne sensommer springer ud som opera, får fortællingen en ekstra dimension. Der bliver skruet ned for det genkendelige og op for det udforskende.
For hvordan lyder et misbrug egentlig?
Hvordan gengives den emotionelle klangbund, som indrammer narkomani og følelsen af ikke at passe ind?

Det er netop det, som komponist Signe Lykke, scenograf Christian Albrechtsen, instruktør Anja Behrens og Copenhagen Opera Festival prøver at få skovlen under med et nyskabende og radikalt anderledes greb.

”Nordkraft som opera bliver ikke et gensyn, for vi er slet ikke ude på at fortælle den samme historie, som rigtig mange kender så godt i forvejen. I stedet sætter vi fokus på den emotionelle kraft – på den menneskelige afgrund og den betingelsesløse kærlighed – som bogen også rummer, og Ejersbo beskrev så skånselsløst,” forklarer Anja Behrens.

Operaen er initieret og produceret af Copenhagen Opera Festival og har været undervejs siden 2016.
Den får verdenspremiere under Aalborg Operafestival, og det foregår – selvfølgelig – i Teater Nordkraft, der har til huse i det gamle kraftværk, som oprindeligt lagde navn til Jakob Ejersbos roman. Derefter fortsætter solister, musikere, mandskor og scenografi østover for at indtage Edison-scenen på Frederiksberg under Copenhagen Opera Festival.

Varighed: 3 akter i alt 3 timer incl. 2 pauser.
Billetpris: 350 kr. – Early bird pris 290 kr. indtil 1. okt. Særpris for teaterkortholdere og unge under 25 år 290. kr.

NB: Der er forhøjet løssalgspris ved Nordkraft the Opera og dette arrangement er IKKE inkluderet som en forestilling der kan købes billetter til for 0 kr. med teaterkort.

 

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft & Aalborg Operafestival
 • Spilleperiode
  7.
  August -
  8.
  August
  2021
 • Tider
  20:00 og 15:00
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpris
  Early Bird 290 kr. Efter d. 1. okt. 350 kr. Særpris for teaterkortholdere og unge under 25 år 290. kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Sangere

Nana Bugge Rasmussen,Valdemar Villadsen, Jakob Bloch, NN, David Kragh Danving, Sophie Haagen, Daniel Carlsson, Cassandra Lemoine, Gitta Maria Sjöberg, Morten Christensen

Bagom
Komponist
Signe Lykke
Librettist
Nila Parly
Instruktør
Anja Behrens
Dirigent
Jakob Hultberg
Scenografi og kostume
Christian Albrechtsen
Lysdesign
Mikael Sylvest
Kor
Ars Nova