AKT1 live på Teater Nordkraft

AKT1 live på Teater Nordkraft

AKT1

..er ny, dansk radiodramatik. Live. Med publikum. Og med nogle af landets bedste instruktører, lydscenografer og skuespillere.

I maj 2021 gæster de Teater Nordkraft med to live hørespil. AKT1 har genoplivet radiodramaet i et nytænkt format; deres hørespil bliver ikke indspillet i studier, men optaget live foran et levende publikum i spændende, intime one-takes. Her kommer de helt tæt på skuespillernes, lydscenografernes og instruktørernes arbejde bag mikrofonerne. Derefter udgives hørespillene som podcasts. Alle manuskripter udgives desuden i en farverig antologi, hvilken alle har mulighed for at få med hjem på aftenen.

AKT1

…har to hørespil med på Teater Nordkraft:

 

MONSTERA

af forfatter Tine Høeg

Nykomponeret musik af sangerinden Katinka

Instrueret af Niels Erling

To veninder i et sommerhus, der ikke er deres, med en papkasse, der ikke skal åbnes – og så en fremmed kvinde, der hedder Frans, der banker på vinduet midt om natten. Planter, der vokser, havet, der bruser, rådne kartofler, der pludselig er friske igen og en hemmelighed, der ikke kan holdes tilbage. MONSTERA er en okkult gyser svøbt i popmusik.

 

FULDKOMMEN I KÆRLIGHEDEN (arbejdstitel)

af den svenske dramatiker Jörgen Dahlqvist

Nykomponeret musik af den hårdtslående elektroniske rap-duo Ravi Kuma

Instrueret af Niels Erling

En seng med en død kvinde i en tid, der er gået i stå. En mand, der falder om på hovedbanegården. Kroppe der skælver, mennesker klædt i sort, der kaster brosten gennem gaderne. Og så: Tusindvis af mink, der stiger op af massegrave. En død kvinde, der rejser sig fra sengen. En ny verden, der venter. 

 

AKT1

…er hele Danmarks lydteater.

…giver skrivende talenter – romanforfattere, digtere, dramatikere og andre kunstnere – mulighed for at debutere som radiodramatikere med deres allerførste hørespil. Herefter lægger vi dem i hænderne på et hold scenekunstnere, tænder for mikrofonerne – og optager nyskreven dramatik i et levende one take foran publikum.

…udgives som podcasts og efterfølgende høres på iTunesSoundcloud og på AKT1’s hjemmeside.

…består af Niels Erling (kunstnerisk leder), Nannan Chen (produktionsleder), Clara Lindstrøm Gleerup (kommunikationsansvarlig) og Morten Frank Nebelong (teknisk ansvarlig).

har en bestyrelse bestående af Naja Helene Hertzum, Vinoth Paramasamy, Ellen Hillingsø og Michael Fock anno 2019

 

Varighed: ca. 2*45 minutter med en pause.

 

Praktisk info

 • Arrangør
  Teater Nordkraft i samarbejde med AKT1 - Danmarks Lydteater
 • Spilleperiode
  15.
  Maj
  2021
 • Tider
  19:30
 • Sted
  Teater Nordkraft
  Teglgårds Plads 1
  9000 Aalborg
 • Billetpriser
  100-205 kr.
 • Kategori
  Unge/Voksne
Medvirkende

Medvirkende og andre kreative kræfter er stadig hemmeligt.

Plakatfotos: Jón Bjarni Hjartarson, Martin Høyer, Anders Witt