TRADITIONEN TRO

- Hvad skal man egentlig tro på?
Fra 13 år
Hvad betyder det egentlig at tro? Hvordan føles det? Og hvad skal man overhovedet tro på? Vi går tæt på tre unge og de begivenheder, der præger deres liv, tanker og tro i og omkring konfirmationstiden. Begivenheder, der også bringer forestillingen omkring de to andre monoteistiske religioner - jødedom og islam.

"Jeg ved ikke om jeg tror på noget, og jeg er konfirmeret. Jeg kunne ligeså godt være nonfirmeret, hvis det ikke var fordi min mor absolut ville have at jeg skulle konfirmeres, fordi det er en familietradition." Sådan siger Jacob til vennerne Martin og Lotte. De tre sidder i barndommens hule, hvor de stadig mødes, når de har behov for at finde plads til tanker og diskussioner - eller de voksnes verden trænger sig for meget på.

Jacob er allerede konfirmeret, mens Martin og Lotte står over for konfirmationen. Beslutningen hos de to ligger på mange må der i kortene; Lotte kommer fra en ateistisk familie, Martins er troende, men så sker der noget for dem alle tre, der vender op og ned på deres liv og sætter følelser, diskussioner og religiøse begreber og traditioner i spil.

Vælger de at følge traditionen, tror de - eller forkaster de både tro og tradition?

Livets store spørgsmål og dermed troen står i kø hos de unge i konfirmationsalderen, men det kan være svært at finde nogen at tale med om det, så de unge må i høj grad slås med trosspørgsmålet selv.

Forestillingen bygger på research og interviews med inddragelse af blandt andre ungdomsforskere, præster, unge med anden religiøs baggrund og unge, der har valgt eller fravalgt konfirmationen.

Producent

Mærkværk

Medvirkende

Jacob Teglgaard, Magnus Bruun, Lotte Bergstrøm

Instruktør

Maria Kjærgaard- Sunesen

Dramatiker

Lærke Sanderhoff

Scenograf

Allan Frausing

Lysdesign

Raphael Solholm

PR/Foto

Per Morten Abrahamsen / Robin Hart
find vej Vi bor på Teglgårds Plads 1 i Aalborg google maps
gå ikke glip af vores forestillinger! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyt om forestillinger og arrangementer. Du kan altid nemt melde dig fra igen.