Gratis

Live Art for Børn

- Børn som medskabere og medperformere i og af værker
09. oktober
9.-16. oktober
Live Art for Børn betyder at der omsider også findes “kunst for børn”.

Endelig kan børn opleve kunst direkte fra kunstnerens hånd uden pædagogisk formidlende mellemled; tilsvarende som der længe har fandtes børnebøger, børneteater, børnemusik, børnefilm – men altså ingen børnekunst.
Indtil nu er billedkunsten blevet formidlet af pædagogiske tiltag på museerne, hvor børnene højst selv kan prøve at være “kreative” og gå i kunstnerens spor. Men Live art og performancekunst præsenteres af kunstneren selv. Børnene bliver involveret direkte i kunstnerens undersøgelser og projekter.
Vi viser både traditionel performancekunst i form af kropslige undersøgelser af rum og materialer; performanceteater med fortolkninger af Goethe og Virginia Woolf – og politiske og samfundskritiske projekter, hvor børnene laver egne penge, skaber street art, eller anmelder gourmetrestauranter.


Mange af kunstnerne på vores festivals synes at identificere sig med børn og deres position i samfundet. Børn er i gang med at lære om verden; hvad man må; hvad man kan; hvordan man gør det. Derfor stiller de spørgsmålstegn, udforsker og eksperimenterer med alt fra naturoplevelser til morale normer; præcis som kunsten jo også altid har gjort det.
Vores kunstnere skaber værker, hvor børn kan lege og ofte ændre på virkelige strukturer og forhold indenfor legens rammer, og med værktøj og strategier lånt fra leg. Legens regler kan sammenlignes med samfundets regler og love, der jo også konstant forhandles mellem borgerne. Gennem vores live art projekter oplever børnene altså, at legen kan overføres på virkeligheden, og at de med fantasi og viljekraft kan påvirke det samfund, de er en del af. De er også borgere.

 

 

Live Art er virkelighedsundersøgelser af kortere eller længere varighed, som publikum inddrages i. Live Art er ikke nødvendigvis “live” i alle faser af undersøgelsen, men foretages altid for og med et publikum. Undersøgelsen afgrænses af nogle spilleregler eller et koncept. Som man kan se af vores kuratering, har vi en særlig svaghed for værker, der låner børn et råderum indenfor samfund, miljø, økonomi og politik.

Kunstnere: Lone Twin (UK), Johannes Deimling (Tyskland), Stine Marie Jakobsen, Oblivia (F), FUKK (foreningen for unge københavnske kunstnere) og Live Art Danmark.
Live art for Børn er finansieret af Statens Kunstfond, og alle arrangementer er derfor gratis at deltage i. 

 

Oversigt over projekter:

LAW SHIFTERS
(workshop) 9.-10. okt. 

DIALOG MED TRÆER
(Forestilling) 12. okt.

FOODJ
(Musik/interaktiv performance) 13. okt.

PROBABALL
(spil/installation) 14.-15. okt.

CHILDREN AND OTHER RADICALS
(danseforestilling) 12.-13. okt.

BEASTIE
(workshop) 14.-16. okt.

VIRAK REVY
(workshop) 14.-15. okt.

MUNDANE HEROICS
(rollespil/kunst) 15.-16. okt.

PERFORMANCE WORKSHOP
(workshop og performance) 12.-16. okt.

 

find vej Vi bor på Teglgårds Plads 1 i Aalborg google maps
gå ikke glip af vores forestillinger! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyt om forestillinger og arrangementer. Du kan altid nemt melde dig fra igen.