Besøg af Det Kongelige Teater

Jeg løber

- Løbende teater om savn
10.-12. oktober
En mand begynder at løbe få timer efter, der er blevet slukket for hans kræftsyge 6-årige datters respirator på Rigshospitalet. Han løber, og han kan ikke stoppe igen. For midt i sorgen og det tab og den uretfærdighed, der rammer ham, åbner løbet sig til en tilstand, hvor han føler sig let og fri og stærk. Hvor han kan trække vejret. Og hvor han måske kan komme tættere på sin afdøde datter.

Med udgangspunkt i Anders Legarth Schmidts oplevelser og erfaringer åbner forestillingen for spørgsmålet om, hvordan man overlever at miste et barn. Jeg løber handler om at løbe. Men den handler også om magtesløshed over for sygdom. Og om døden og sorgens rolle i et samfund, der fortrænger døden som et vilkår.
Den talentfulde dramatiker Line Mørkeby debuterede på Det Kongelige Teater med ungdomsforestillingen Musical i 2008. Line Mørkeby har siden da skrevet en lang række stykker, og er for Jeg løber netop blevet nomineret til Teaterpokalen 2017 af Foreningen af danske teaterjournalister.

Anders Legarth Schmith begyndte sin blog Jeg løber på Politiken i september 2015. Med sit indlæg nr. 44 lukkede han 18. november 2016 sin blog. Her skrev han bl.a.:
“For lidt mere end tre år siden døde hun. Jeg er lykkelig over, at jeg fik tid med hende her på jorden, selv om hendes liv sluttede, næsten inden det var begyndt. Men hvad er tid overhovedet? Det er sekundet, da det sidste pres sender min datter i gang med livet. Det er sekundet, hvor hendes hjerte slår for sidste gang. Plus alt det imellem. Det er et liv. Vi måler det i år. Min ældste pige fik seks år. Jeg kalder det et kort liv og føler, at jeg må tilføje, at det var et fuldt liv. Det er jeg nødt til. Andre ord er ikke til at bære.

Jeg har skrevet på denne fortælling i mere end et år. Den begyndte med ord om min ældste datters død, og den slutter med ord om, at jeg lever videre med mine elskede her og i hjertet. Jeg ved ikke, om jeg har lært noget. Jeg kan ikke længere se forskel på fremgang, modgang og stilstand. Hvis jeg overhovedet nogensinde har kunnet det. Jeg er ikke i stand til at putte mine følelser i de kasser, jeg kender. De skifter fra sekund til sekund. Så hvad jeg skriver nu, kan være modsat og ugyldigt i morgen. Eller eviggyldigt. Hvem ved. Jeg er løbet tør for ord.”

 

Pressens stjerner:

***** Berlingske

***** Jyllandsposten

***** Frederiksborg Amts Avis

***** Dagbladet Arbejderen

***** iscene.dk

***** Casper Koeller

***** ungtteaterblod.dk

***** GregersDH

Producent

Det Kongelige Teater

Iscenesættelse

Thomas Bendixen

Dramatiker

Line Mørkeby

Scenografi og kostumer

Sir Grand Lear v/ Ingvild Grande & Lea Burrows

Lysdesign

Egil Barclay Høgenni Hansen

Lyddesign

Mogens Laursen Hastrup

Medvirkende

Anders Juul
find vej Vi bor på Teglgårds Plads 1 i Aalborg google maps
gå ikke glip af vores forestillinger! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyt om forestillinger og arrangementer. Du kan altid nemt melde dig fra igen.