Fake News

- Kritik og kærlig parodi på medierne samlet i én forestilling
23. januar
23.-24. januar
Medierne er i krise. Det kan de fleste blive enige om. Især de unge har mistet interessen og tilliden til de traditionelle medier. Men er det de sociale medier, bloggerne, Putin, Trump eller postmodernismen der er skyld i misæren?

I forestillingen FAKE NEWS vender PARADOX debatten på hovedet.

Vi spørger: Hvad er i krise – og hvis krise er det? Demokratiets? Ytringsfrihedens? Journalisternes egen? Er fake news udtryk for manglende dannelse eller er vi som medieforbrugere mere frie og oplyste end nogensinde før?

På scenen står en journalist, Zach,  og en skuespiller, Henriette. De battler på troværdighed, som sig selv, og ved at påtage sig forskellige roller fra medieverdenen. Kernen i forestillingen er Zachs egen historie. Han trues på livet, da han afslører en toppolitiker i sit hjemland, og må flygte til Danmark. Her er han i sikkerhed men plages af samvittighedsnag. Gjorde han det rigtige ved at flygte? Han har svært ved at finde job og oplever de danske medier som overfladiske og indspiste. Undervejs møder han Henriette der hjælper ham til at få arbejde på et teater (hvor han står nu!). På teateret møder han en hel række karakterer fra den internationale scene: en klovn der ligner Donald Trump, den myrdede russiske journalist Anna Politkovskaya,  DR´s grand old man: Claus Toksvig og mange flere.

Som altid hos PARADOX er forestillingen interaktiv og slutter ikke når publikum forlader teatret. Den lever videre i tanken og i diskussioner derhjemme, på skoler og institutioner.

FAKE NEWS er både en kritik og en kærlig parodi på medierne, med publikum som aktive medskabere; og en dybt personlig historie om journalisten og skuespilleren, der måske har mere til fælles end de bryder sig om.

Målgruppen er de mest troløse over for de traditionelle medier: Store børn og unge voksne.

 

Særlig billetpris for skoler er 65 kr. inkl. moms

FAKE NEWS er udvalgt til Garantiordningen for turnerende teater for voksne af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

Medvirkende

Zach Khadudu, Henriette Rosenbeck

Producent

Teater Paradox

Instruktion, manuskript

Daniel Wedel

Scenografi, visuelt design

Martin Eriksson

Produktionsleder, teknisk designer

Pernille Plantener Holst

Fotograf

Anna Blicher Skanborg

Teknik og afvikling

Maria Pi Houmann

Tekst dramaturg

Tanja Diers

Koreograf

Adeleide Bentzon
find vej Vi bor på Teglgårds Plads 1 i Aalborg google maps
gå ikke glip af vores forestillinger! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyt om forestillinger og arrangementer. Du kan altid nemt melde dig fra igen.